jump to navigation

Anwar Ibrahim Sodomy II – The Recorded Truth 08.02.2010 February 8, 2010

Posted by malaysianstory in Anwar Ibrahim, Malaysian Story, Sodomy II.
Tags: , ,
trackback

Dihadapan Yang Arif Mohamad Zabidin Mohd Diah [Hari #5]

*** Versi Bahasa Melayu boleh didapati selepas post ini dalam warna hijau.

Pihak-pihak seperti terdahulu dengan kehadiran Abd. Shukor Tokachil dan Khaizan Sharizat bt Abd. Razak (Majlis Peguam) dan Teoh Lib Peng [penterjemah kepada Mr. Mark Trowell] dan ketidakhadiran Wong Chiang Kiat, AY, Raymond Leong dan Jennifer

[10:00 am]

[AI hadir]

JB:      Kes dipanggil semula.

MY:     Pihak-pihak seperti terdahulu. Kes untuk sambung bicara untuk mulakan soal-balas SP1.

KS:      Before we proceed, we have filed an application to disqualified YA from hearing this case.

YA:      I’m aware of the application.

KS:      Application to disqualified YA to discontinue hearing this case.

MY:     My stand is clear, until and unless the application is heard, the proceeding should proceed. We need to reply the affidavit.

YA:      I have to hear the application first.

KS:      AI should have all the right to filed an application, sama ada “tersurat atau tersirat”.

YA:      Are you ready to proceed with the application now?

KS:      Yes.

MY:     Maybe in this afternoon.

YA:      I’ll ask the TP to extract the application to be served to the prosecution. To be heard tomorrow.

MY:     This is not an allegation.

KS:      This is a very serious matter. Don’t laugh, MY take this matter lightly.

YA:      Tomorrow at 9.30 am untuk pendengaran permohonan untuk Hakim tarik diri.

Case will be postponed to tomorrow.

[10:05 am]

+++++++++++ Versi Bahasa Melayu +++++++++++++++++

8 Februari 2010

Dihadapan Yang Arif Mohamad Zabidin Mohd Diah [hari #5] / Isnin

Pihak-pihak seperti terdahulu dengan kehadiran Abd. Shukor Tokachil dan Khaizan Sharizat bt Abd. Razak (Majlis Peguam) dan Teoh Lib Peng [penterjemah kepada Mr. Mark Trowell] dan ketidakhadiran CK, AY, Raymond Leong dan Jennifer

[10:00 am]

[AI hadir]

JB: Kes dipanggil semula.

MY: Pihak-pihak seperti terdahulu. Kes untuk sambung bicara untuk mulakan soal-balas SP1.

KS: Sebelum kita mulakan, kami telah memfailkan untuk mengugurkan YA dari mendengar kes ini.

YA: Saya tahu akan permohonan itu.

KS: Permohonan untuk mengugurkan YA dari terus mendegar kes ini.

MY: Pendirian saya jelas. Perbicaraan harus diteruskan sehingga permohonan tersebut didengar dan keputusan yang sebaliknya dicapai. Kami harus menjawap affidavit tersebut.

YA: Saya kena dengar permohonan itu dahulu.

KS: AI sepatutnya mempunyai segala hak untuk memfailkan permohonan, , sama ada “tersurat atau tersirat”.

YA: Adakah anda bersedia untuk meneruskan dengan permohonaan itu sekarang?

KS: Ya

MY: Mungkin tengah hari ini.

YA: Saya akan meminta TP untuk mengeluarkan permohonan itu untuk diberikan kepada pihak pendakwaraya. Untuk didengar esok.

MY: Ini bukan tuduhan.

KS: Ini merupakan perkara yang serius. Jangan ketawa. MY ambil mudah perkara ini.

YA: Esok pada pukul 9.30am untuk pendengaran permohonan untuk Hakim tarik diri.

Kes ditangguhkan sehingga esok.

[10:05 am]

Comments»

1. seruling senja - February 8, 2010

HAIRAN..??? Bukankah ini masa terbaik, peluang terbaik pihak pembela menyoal siasat Saiful?? KS and geng boleh panggang saiful cukup2, siang dan siat dia cukup2…tapi kenapa mengelak?? Nampak macam TAKUT dan BIMBANnG AJER.
So, ini kemungkinan pada pandangan akulah…:
1. Mungkin KS takder soalan POWER nak tanya saiful…sebab, berdasarkan pada soal jawab MY pd MSB…banyak yang bercorak straight to the point dan dijawab dengan detail….notes..sepanjang prosiding..hanya ada 2 objection sahaja dr puak anwar…minta padam perkataan kali terakhir dan “lagi”…yg lain2 takder interruption….WHY??? So…maybe buat masa nie ilham belum mari..Takder soalan Power.
2. Oleh kerana kalau soal saiful nanti akan membuka lebih besar pekung AIB….adalah lebih baik carik jalan utk melengah-lengahkan prosiding…apa orang kata tu…buying time.
3. Mungkin mandrem bomoh benggali tuu dah kena U-Turn, instead nak kasik terkedu puak2 pendakwa, tak tau sapa punya kerja?…itu mandrem sudah makan tuan..=)).
Apa pun…APABILA YANG HAQ SUDAH BERDIRI, YANG BATIL PASTI TERSUNGKURRR..!

2. Kapala Lesing - February 8, 2010

Ini nak bicara kes liwat ker nak bicarakan hakim layak tak layak jadi hakim ni? pelik….3x…. apalah penakutnya barisan loyar burok yang kononnya power seantero malaysia tu menghadapi sang semut saiful tu? aku rasa sah depa dah tau si PELIWAT tu akan kalah dan insyaAllah akan merengkuk dalam penjara sekali lagi untuk tempoh yang lebih lama daripada hukuman sebelum ini.

3. eagle - February 8, 2010

Seruling dan kepala……. sabar lah kan si saiful dah lama tak berak tak kan lu dua orang pun tak berak…..

4. Jang - February 9, 2010

Awat noo.. asyik dok divert cerita lain sibuk nak tukar hakim. Kalau betul anak jantan macho.. nah buktikan bukan B*N**T si kepinding jadi pilihan..

5. anon - February 9, 2010
6. MAHMOODY - February 9, 2010

Kapal sink tahu ANWAR adalah duri dalam daging PR yang banyak menyusahkan DAP. dan kapal sebenarnya tidak bersetuju ANWAR sebagai de factor ka apa ka dalam PR. DAP lebih rela berdiri sendiri sebagai pembangkang. pakatan dengan pkr dan pas lebih merugikan DAP di mata pengundi2 cina. kalau tidak disebabkan MCA dan MIC bermasalah, tentu sokongan terhadap DAP akan lebih merosot, pengundi cina dan india yang mirip pembangkang terpaksa akur dan mengundi DAP… yang tetap RUGI ialah MELAYU!

7. Jesse - February 10, 2010

Dear Malaysianstory.. hope tis’ blog become significant for the people who deserve to be called TRUE MATURE MALAYSIAN by putting matured comment. TQ


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: